Filmturista

Csalagút Magyarországon, avagy egy három éve forgatott film trailere

2021. február 26. 18:30 - Filmturista

2018 őszén forgatták Magyarországon, Magnus Martens rendezésében, a SAS: Red Notice című angol akciófilmet. A film történetét nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy a Londonból Párizsig közlekedő szuperexpressz utasait egy terrorista csoport túszul ejti, majd a vonat utasai közül színre lép egy bátor utas, aki nem mellékesen brit elit kommandós. Csak remélni tudjuk, hogy hősies közbenjárására a dolgok talán a helyükre kerülnek. Persze szpojlerezni nem szeretnénk, de a trailer alapján menetrendszerűnek tűnik a történet.

sasrednoticepostermaincolorimg599.jpg

forrás: IMDB.com

A héten megjelent a film friss előzetese, és az összevágott jelenetek között feltűnik egy jól ismert hazai forgatási helyszín is. 

sas_red_notice_zsivany_sziklak_forras_trailer.jpg

Az ezúttal téli környezetben pompázó dobogókői Zsivány-sziklák, és az elcsigázottnak tűnő Sam Heughan.

forrás: SAS: Red Notice Official Trailer (2021)

Mivel a film egy részét Magyarországon forgatták, érdemes árgus szemekkel figyelni az előzetest, és persze később magát a filmet is. Információink szerint, például a Csalagútban játszódó jeleneteket kivétel nélkül a fóti MAFILM stúdióban vették fel, méghozzá egy hatalmas épített díszletben.

sas_red_notice_csalagut_fot_forras_trailer.jpg

A szuperexpressz a Csalagúthoz ér. forrás: SAS: Red Notice Official Trailer (2021)

A film bemutatója március 12-én várható a Sky Cinema csatornáján, és talán reménykedhetünk abban, hogy a forgalmazók kedvet kapnak a film hazai terjesztéséhez, hiszen sztár felhozatalban ezúttal sincs hiány. A stáblistán végigtekintve ugyanis Sam Heughan (A kém aki dobott engem), Hannah John-Kamen (A Hangya és a Darázs)), Ruby Rose (Batwoman), valamint Andy Serkis (Gyűrűk Ura és Majmok bolygója) és Tom Wilkinson (Grand Budapest Hotel) neve egyaránt ismerősnek tűnhet. Utóbbi két színész - csakúgy mint Sam Heughan - ráadásul visszatérő vendége volt Budapestnek, hiszen mindkét sztár korábban már dolgozott nálunk. Andy Serkis, a 2008-ban bemutatott Einstein és Eddington című HBO filmben, míg Wilkinson a The Debt/Az adósságot forgatta 2010-ben.

 és egy bővebb verzió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmturista.blog.hu/api/trackback/id/tr2016440930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása