Filmturista

Hotel del Coronado - Van, aki forrón szereti - Heti helyszín IV.

2018. január 07. 16:27 - Filmturista

Hotel del Coronado – Some Like It Hot – Location of the week IV.

 A Filmturista blog szerzői megszavazták melyik volt a legjobb vígjáték a 2017-2018 téli szünet alatt. A győztes az 1959-ben bemutatott vígjáték, a Van, aki forrón szereti lett. Marilyn Monroe, Tony Curtis és Jack Lemmon főszereplésével készült komédia a történet szerint Chicagoban és Flordiában játszódik. A valóságban a stáb el se hagyta Kaliforniát és minden beállítást ebben az államban vettek fel. A floridai Seminole Ritz szállodát, a kaliforniai San Diego tengerpartján forgatták a Hotel del Coronado-ban. A filmbéli hotel a bemutató óta a film és a szereplők rajongóinak célpontja az egész világból.

 The authors of Filmtourist blog voted for the best comedy during winter break. The winner was ‘Some Like It Hot’ starring Marilyn Monroe, Tony Curtis and Jack Lemmon. The film was released in 1959 and took place in Chicago and Florida. In reality it was all shot in California. Hotel Seminole Ritz in Florida was substituted by Hotel De Coronado in San Diego. Since then this hotel became the meeting point of film fans from all over the world.

screen_shot_2018-01-05_at_9_33_06.png

screen_shot_2018-01-05_at_9_21_47.png

screen_shot_2018-01-05_at_9_32_41.pngscreen_shot_2018-01-07_at_16_30_57.png

screen_shot_2018-01-07_at_16_18_52.pngscreen_shot_2018-01-05_at_9_46_06.png

    Az 1958-as forgatás alkalmával a stáb csak külső jeleneteket vett fel a hotelnél San Diegoban, a belső képeket a Metro-Goldwyn-Mayer és a The Lot stúdiókban forgatták Los Angelesben. A szálloda honlapja is megemlékezik róla, hogy a hotel épülete hatással volt a stábra. A belső díszletek hangulata feltűnően harmonizál a szálloda  vendégtereivel, így sok filmturista mai napig úgy hiszi, hogy a belsők is szállodában készültek.

 All the interiors were shot in the sets of Metro-Goldwyn-Mayer and The Lot Studios in Los Angeles, while the outside locations were all shot in San Diego in 1958. The hotel made such an impact on the crew, that you can read about the shoot even today on the official website of the hotel. As the hotel interiors and atmosphere resemble the studio so much, some people still believe the interior shoots was shot there also.

 Egy ilyen díszletben adja elő Marilyn Monroe a film legendás betétdalát is. / The legendary song sang by Marilyn Monroe was also shot in that set.

screen_shot_2018-01-05_at_9_46_30.png

 A filmbarát arculatot komolyan gondolja a szálloda, a Hotel del Coronado több forgatásnak is helyet adott a klasszikus forgatás óta. Forgatott itt a Baywatch-sorozat és a Kutyám, Jerry Lee is. Az 1980-ban bemutatott A kaszkadőr című akciómozi forgatása közben, a hotel tetejére épített, díszlet tornyot is felrobbantanak.

 Since that emblematic shoot the hotel has been used several times as locations for different other movies such as the Baywatch series or K-9. Once even a tower built on top of the hotel was exploded during the shoot of The Stunt Man in 1980.

 A képek forrásai / Sources of photos:

https://hoteldel.com/

Wikipedia

A blog és a poszt a MAGYAR FILMTURISTA PROJEKT 2018 része.

Elérhetőség: filmturista@gmail.com

Kövesd a Filmturista és a Film Destination Budapest közösségi oldalait.

The blog and this post are part of the HUNGARIAN FILM TOURIST PROJECT 2018.

Contact: filmturista@gmail.com

Follow the Film Tourist and Film Destination Budapest on the Facebook.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmturista.blog.hu/api/trackback/id/tr713556261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása